ANNONS

Möra axlar på Frölander efter besök i Tyresö

Frölander, Alshammar och Carlsson
Carlsson, Alshammar och Frölander coachade simmarna i Tyresö.
Nästan 700 tappra simmare dök upp i Tyresö Aquarena under tisdagen när insamlingseventet "Simma för livet" gick av stapeln. De simmade in över 65 000 kronor.
ANNONS

”Simma för livet” arrangerades på flera av Medleys simhallar runt om i landet. Men Tyresös Aquarena var huvudanläggning och på plats fanns Wateraids ambassadörer Lars Frölander, Therese Alshammar och artisten Magnus Carlsson som hjälpte till att coacha simmarna.

Den förstnämnda simmade själv 2 500 meter under tisdagen.

– Jag känner mig lite mör i axlarna nu, det var länge sedan jag simmade så långt. Det har varit ett roligt arrangemang med massa imponerande bedrifter från deltagarnas sida, säger OS-guldhjälpten från Sydney.

10 öre per meter

För varje meter som simmades skänktes 10 öre till Wateraids projekt för rent vatten i Östafrika. Totalt samlades det in drygt 896 000 kronor, varav simmarna i Tyresö stod för över 65 000.

I Tyresö ställde simmare mellan 1-83 år upp. Det var motionärer, simskoledeltagare, skolklasser, fritids, två lag från Tyresö FF och inte minst Tyresö Simsällskap som fokuserade på ett distanspass i vattnet.

Nådde nästan målet

– Otroligt kul med en sån uppslutning från Tyresöborna.  Vi slog det tidigare rekordet på 477 000 insimmade kronor rejält, även om vi inte riktigt nådde ända upp till målsättningen på 1 miljon kronor. Det tar vi nästa gång, säger Medleys Hans Albrektsson.

Alla insimmade pengar går till WaterAids arbete i Uganda, Etiopien och Kenya med att se till så att fler barn får tillgång till rent vatten. Rent vatten är helt avgörande för att barn ska kunna överleva sina första år i livet. Varje dag dör nästan 800 barn av sjukdomar de drabbats av efter att ha druckit smutsigt vatten. 

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som simmade för livet och därmed bidrog till att fler barn får möjlighet att växa upp med rent vatten. Det engagemang som deltagarna har visat är helt otroligt, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.