Mette vill vinna på att vara snäll

Mette Elofsson.
Mette Elofsson.
Sol, bad och intriger.

21-åriga Mette Elofsson från Djurhamn behövde inte fundera länge när hon fick frågan om att vara med i ”Paradise hotel”. Men hennes pappa är inte glad.

Igår hade tv 3:s skandalomsusade dokusåpa ”Paradise hotel” premiär.

Med som en av deltagarna är Mette Elofsson, född och uppvuxen i Djurhamn på Värmdö.

– Jag fick frågan på Instagram av castinggruppen. Min lillasyster sökte åt mig för två år sedan och de måste ha hållit ett öga på mig. Så jag tänkte varför inte liksom?

– Det kändes som en kul grej att få resa, sola, bada och träffa nya människor, säger Mette som till vardags jobbar i en klädbutik i Nacka Forum.

I dokusåpan hoppas hon vara en kvinnlig förebild som spelar spelet utan att vara elak.

– Jag vill visa att det går.

Dessutom vill hon slå ett slag för kvinnors rätt att vara olika.

– Jag vill få ut en bild av att alla kvinnor inte ser likadana ut.

– Jag är byggd lite större och tyckte alltid att det var jobbigt när jag var liten. Ibland får jag även höra det, men det tar jag inte åt mig av längre, säger hon.

Programmet har tidigare fått kritik för att visa upp en glamorös bild av fester med mycket alkohol och sex, men det avfärdar Mette.

– Det är ju det programmet går ut på och uppenbarligen är det sånt som folk vill se. Och ärligt, egentligen visar det ju bara ungdomars vardag. Det som händer där är det ingen som inte gjort hemma.

Hennes föräldrar är däremot inte så positiva till att dottern är med i programmet.

– De är inte skitglada kanske. Pappa har alltid ratat programmet och tyckt synd om både deltagarna och deras föräldrar, men vad ska jag säga, karma is a bitch och nu är det pappa det är synd om!