Mannens middagsmat kom inte – stämde företaget

Så här välfylld var inte den matkasse mannen fick.
Så här välfylld var inte den matkasse mannen fick.
En utebliven matleverans, en närapå kvaddad middagsbjudning - och så några påsar med fryst bladspenat och mango. Det är några av ingredienserna i en tvist som ledde ända till Solna tingsrätt.

En man i närheten av Bromma, närmare bestämt Råcksta, hade planerat att bjuda på middag en lördag i februari och skulle göra det smidigt för sig genom att beställa hem matvarorna från ett matkasseföretag.

Men det blev allt annat än smidigt.

Varorna, till ett värde av 942 kronor, kom nämligen inte som avtalat.

Fel vid lastningen

Först meddelade företaget att leveransen var ungefär en timme försenad. Det kunde mannen stå ut med.

Men så kom nästa besked: chauffören ringde upp och berättade att det blivit fel vid lastningen, och det enda som kommit med i bilen av de beställda varorna var en påse med frysvaror, som endast innehöll mango och bladspenat. De övriga varorna kunde han inte få förrän dagen därpå.

Vid det laget var klockan över 16 och mannen började bli stressad.

Tog en taxi

Eftersom han för tillfället varken hade bil eller barnvakt bedömde han att det enda sättet att hinna storhandla inför middagen var att ta en taxi till Vällingby.

När han senare begärde kompensation av företaget blev han lovad ett presentkort på 300 kronor, men inte heller detta levererades, trots flera påstötningar, enligt vad mannen har uppgett.

Nått förlikning

Till slut tröttnade mannen och lämnade in en stämningsansökan mot företaget till Solna tingsrätt. Någon rättegång blir det dock inte, för tydligen har matkasseföretaget vaknat till. I dagarna meddelades att parterna nått en förlikning, vars innehåll är sekretessbelagt.