Midsommar firas i Sjödalsparken i år

I många år har midsommarstången rests i Rådsparken.

Men i år tar Huddinge hockey över midsommarfirandet – och byter plats till Sjödalsparken.

Rådsparken har blivit för liten. Och arrangemanget har blivit för stort. Därför väljer nu Huddinge kommun att lämna över ansvaret till Huddinge Hockey.

Malena Rågfeldt som är chef för Rådsparken vid Huddinge kommun har jobbat med arrangemanget i över 20 år.

– Midsommarfirandet har blivit väldigt, väldigt stort. Det kommer fler besökare varje år och samtidigt är det svårt att hitta folk som vill jobba på midsommar, säger hon. Enligt Malena Rågfeldt var det heller inte enkelt att hitta någon som ville ta över traditionen, men till slut hittade kommunen lösningen; Huddinge hockey.

– Vi har ju varit med och arrangerat andra grejor i kommunen, så att vi nu står för midsommarfirandet känns spännande, säger Palle Liukkonen vid Huddinge hockey.

Att man valde Sjödalsparken beror på att den är större än Rådsparken, och närmare centrum. Och även om platsen är ny så kommer firandet att vara traditionellt.

Stången ska kläs av besökarna, alla reser den tillsammans och därefter tar dansen vid.

– Två personer kommer att spela och sjunga och leda dansen kring stången. Livsandarna som tidigare gjort detta var glada över att få vara lediga, säger Palle Liukkonen.

Tidigare år har kommunen haft en servering – nu tar två kaféer i stället över kaffeförsäljningen.

– En annan stor ny grej är att vi ska ha ett grilltält med en trubadur, där O’Learys säljer mat och dryck. Så vi gör lite annorlunda firande, säger Palle Liukkonen.

Han menar att det är mycket administrativt arbete med alla tillstånd som krävs. Dessutom saknas fortfarande några extra personer som kan hjälpa till vid ringdansandet.

– Det första året är ju alltid svårare att anordna något, då det kan dyka upp problem som vi inte har räknat med. Men vi hoppas det blir lyckat, säger Palle Liukkonen.

Fjolårets midsommarfirande i Rådsparken som nu blivit för liten.

Midsommarfirandet har blivit stort, väldigt stort.malena rågfeldt