ANNONS

Midsommaren är räddad

Midsommarstång
Firandet blir av i Håbo-Tibble kyrkby.
Midsommarfirandet i Håbo-Tibble riskerade att ställas in. Nu har frivilliga krafter anslutit sig för att hjälpa till - och festen är räddad.
ANNONS

– Det är jättekul, det här är en utav de traditioner som är väldigt trevliga och att man gör det tillsammans, säger Elisabeth Hållbus som är styrelseledamot i Håtuna Håbo-Tibble hembygdsförening.

Senast igår var det bara tre personer förutom Elisabeth som anmält sig för att hjälpa till – idag är de nio. Nu känner de att de är tillräckligt många för att styra upp en fest.– Men det finns fortfarande plats att hjälpa till. Ju fler vi blir ju mindre betungande för de som idag sagt att de bidrar, säger Elisabeth Hållbus.

På måndag träffas midsommargänget för att planera, tisdag görs ladan iordning och dagen innan midsommarafton kläs stången.

Klockan två på midsommarafton börjar sedan kalaset med hembakat fika, dans och levande musik.

I Bro firas midsommar på Bro idrottsplats med start klockan 11. Stången reses vid 12. Det kommer att finnas mat till försäljning, luftgevärsskytte, tombola, fiskdamm och chokladhjul.

På Hembygdsgården i Kungsängen öppnar serveringen klockan 12 på midsommarafton och stången reses vid 13. Det kommer att finnas mat, dryck, fika och godispåse att köpa, samt lotteri, chokladhjul och loppis.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.