ANNONS

Midsommarfest riskerar ställas in

Elisabeth Hållbus (i rött) är orolig för att midsommarfesten inte blir av.
Elisabeth Hållbus (i rött) är orolig för att midsommarfesten inte blir av.
Den traditionsenliga midsommarfesten i Håbo-Tibble är i fara. Alldeles för få har anmält sig för att hjälpa hembygdsföreningen med förberedelserna.
ANNONS

– Är det inte fler som hör av sig innan den 19:e juni så blir det inget, säger Elisabeth Hållbus som är styrelseledamot i Håtuna Håbo-Tibble hembygdsförening.

I flera år har hembygdsföreningen ordnat midsommarfirande vid Klockarlogen i Håbo-Tibble kyrkby. Tillställningen brukar locka upp till 300 gäster från Upplands-Bro, Håbo och Sigtuna som vill fira midsommar i en gemytlig miljö.

Dans, hembakat fika och levande musik är en del av traditionen.

Viktigt för bygden

Men nu är firandet i kris. Flera av de som brukar vara med och arrangera har fått förhinder och inga andra har anmält sitt intresse.

– Vi brukar åka ut tillsammans till något ställe där vi plockar blommor och sedan klä stången, det är ett fint och bra sätt att umgås, säger Elisabeth Hållbus.

Hon tycker det skulle vara en stor förlust för bygden om firandet måste ställas in.

– Det är viktigt att man bevarar traditioner, det är ett sätt att umgås och lära känna varandra. Sen är det också flera äldre som brukar komma och de kanske inte har någon privat midsommarfest de kan gå på utan uppskattar de här evenemangen mycket, säger Elisabeth Hållbus.

Bro IK ställde in

Förra året tvingades Bro IK ställa in sitt traditionsenliga firande på grund av för lågt engagemang. Men i år återuppstår deras firande. Klockan 11 startar kalaset och klockan 12 reses stången för dans på Bro idrottsplats.

Det kommer att finnas mat till försäljning, luftgevärsskytte, tombola, fiskdamm och chokladhjul.

ANNONS

Dans i Kungsängen

Kungsängens folkdansgille bjuder in till firande på Hembygdsgården i Kungsängen. Där är alla välkomna att hjälpa till att klä stången på torsdagskvällen klockan 18.

På midsommarafton öppnar deras servering klockan 12 och vid 13 reses stången för dans och lekar och uppvisning av dansgillets barn- och vuxengrupper.

Det kommer att finnas mat, dryck, fika och godispåse att köpa, samt lotteri, chokladhjul och loppis.


Midsommaren är räddad


ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.