ANNONS

Migranter vill hem efter lägerbrand

Tio personer blev hemlösa när tre husvagnar i måndags brann ner i ett migrantläger mellan Högdalen och Rågsved. Polisen utreder om branden var anlagd.
ANNONS

Vid tiotiden i måndags förmiddag kom larmet om en brand i ett migrantläger i närheten av kulturhuset Cyklopen i Högdalen. På platsen fanns sex husvagnar och flera tält. Tre husvagnar totalförstördes, men ingen person kom till skada då lägret ska ha varit tomt på folk vid branden.

– I dagsläget vet vi inte om det var en olycka eller om någon har tänt på. Tills vidare utreder vi det som mordbrand. Om någon har gjort iakttagelser i området i samband med branden får man gärna höra av sig till polisen, säger Kia Samrell vid polisens presstjänst.

Socialtjänstens EU-team besökte platsen flera gånger under förra veckan, för att erbjuda de drabbade hjälp.

– Det är tio personer som har bott i de här husvagnarna. De är chockade. De säger att det inte kan ha varit en olycka, att de inte har eldat i husvagnarna på länge, säger socialsekreteraren Robert Dragan.

Han uppger att migranterna kommer från Rumänien. De vars husvagnar brann vill nu återvända hem.

Sammanlagt ska minst 30 personer ha bott i lägret. Ytterligare ett husvagnsläger låg bara ett stenkast bort. Men bara dagar efter branden tvingades invånarna bryta upp och tömma lägren efter att Kronofogden meddelat beslut om avhysning.

Tre husvagnar förstördes vid branden. Foto: Ulrika Lind

Om någon har gjort iakttagelser i området i samband med branden får man gärna höra av sig till polisen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.