Mikael bjöd in hemlösa till simhallen

43-årig idrottschef i Sundbybergs stad som i lördags tog emot utmärkelsen ”årets sundbybergare”.

Hur känns det?

– Det känns mycket bra. Det är glädjande och roligt.

I motiveringen står att du tagit initiativ till ”Det stora julbadet” som innebär att hemlösa och utsatta bjuds in till Sundbybergs simhall på julafton och får bada, fika, möjlighet att få kläder och att klippa sig. Hur fick du idén till det?

– Det började med att jag såg att många sundbybergare och andra inte har det så lätt. När man går runt i Sundbyberg ser man många hemlösa och många är ensamma på julen. Jag tog mig friheten att låna simhallen och tog kontakt med Centrumkyrkan, vänner och arbetskamrater och alla tyckte att det var en bra idé.

Sundbybergs simhall fick uppmärksamhet då den i vintras blev HBT-certifierad. Vilka re­aktioner på det har du fått?

– Mycket positiva reaktioner. Men det gäller att inte bygga ett luftslott utan vi ska bygga vidare på det. All fast personal har fått utbildning i HBT-frågor och nu kör vi igång utbildning för ny- och extra­anställda.

Man kraschade med stulen mc

SUNDBYBERG En man kraschade med en stulen motorcykel i Sundbyberg i lördags kväll. Motorcykeln började brinna. Vittnen såg mannen resa sig och springa därifrån.

Olyckan inträffade i korsningen Lötgatan-Tulegatan klockan 21.30. Inga andra fordon ska ha varit inblandade och motorcyklisten ska inte heller ha haft polisen efter sig, enligt Västerortspolisen.

Räddningstjänst släckte det brinnande motorcykelvraket.