ANNONS

Mikaela brottade ner tjuven – i bikini

Här brottar Mikaela Kellner, som till vardags arbetar som polis och personlig tränare, ner fick tjuven.
Här brottar Mikaela Kellner, som till vardags arbetar som polis och personlig tränare, ner fick tjuven.
Tjuven gav sig på fel person. Iklädd bikini brottade semesterlediga polisen Mikaela Kellner ner ficktjuven i Rålambshovsparken.

– Jag reagerade på ren instinkt, säger hon.
ANNONS

Mikaela Kellner satt i Rålambshovsparken tillsammans med sina vänner i onsdags när en man kom fram för att sälja tidningar. Säljaren var påstridig och Mikaela, som till vardags arbetar som polis på Norrmalm, märkte att något inte var som vanligt.

– Jag kände direkt att det var något skumt, så jag sa åt mina vänner att passa på värdesakerna, säger Mikaela Kellner, som bor på Gärdet.

När de en kort stund senare upptäckte att en mobiltelefon som låg på filten var borta reagerade Mikaela och hennes kompis, som också är polis, direkt. De sprang i fatt mannen och brottade ner honom på marken.

– Mobiltelefonen låg gömd mellan hans tidningar. Jag reagerade på ren instinkt.

Polisen larmades och Mikaela och hennes kompis höll kvar mannen tills polisen som var i tjänst kom och kunde avlösa dem. Under tiden var många nyfikna parkbesökare framme för att titta.

– Några frågade om de kunde hjälpa till, men vi sa att vi var poliser och de såg nog ganska snart att vi hade koll, säger Mikaela Kellner.

Att hon grep tjuven i bikini reagerade hon på först efteråt.

– Jag hade nog gjort samma sak om jag hade varit naken. Även om jag inte brukar vara det på offentliga platser. Det var något i polissjälen som reagerade direkt. Men visst är det lite komiskt, att jag grep honom i bikini.

Och det är inte första gången som hon jagat ikapp ficktjuvar just iklädd badkläder. Samma sak hände på Teneriffa för femton år sedan.

ANNONS

– Det var innan jag blev polis. Det var en man som snodde våra väskor på stranden som jag sprang i fatt och tog tillbaka väskorna från.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.