ANNONS

Mikaela Laurén slutar med boxning

Mikaela Laurén
Mikaela Laurén vann 31 av 36 proffsmatcher under sin karriär.
Örbybon Mikaela Laurén väljer att sluta med boxningen. I ett långt inlägg på Instagram berättar hon om bakgrunden till beslutet och känslorna som det har frambringat.
"Hoppas jag kan hitta glädjen och nåt annat att brinna för och satsa på”, skriver hon.
ANNONS

Mikaela Laurén, 41, gjorde debut som proffsboxare så sent som 2009. Sedan dess har hon vunnit 31 av sina 36 proffsmatcher. Men nu blir det inga fler segrar för Örbybon.

I ett känslomässigt inlägg på Instagram meddelar Laurén, som innan sin boxningskarriär även tog 16 individuella SM-guld i simning, nu att hon lägger av med boxningen.

”Sista tiden har jag varit ganska låg och ledsen. Poletten har liksom trillat ner nu. Att min idrottskarriär är över. Det känns så otroligt tomt. Nåt saknas mig. Jag har idrottat och tävlat i hela mitt liv. 34 långa, men otroligt roliga, spännande utmanande och framgångsrika år.

Vill skaffa barn

Tidigare i år blev Laurén sexfaldig världsmästare. Det är med vemod hon väljer att tacka för sig, men hon konstaterar att någon gång så måste beslutet tas. Dessutom är en faktor bakom det att hon vill skaffa barn.

”Det finns inte så många fler matcher att kämpa för och nån gång måste man lägga handskarna på hyllan.  Och jag vill ju ha barn…. Önskar ibland att jag var en man som inte behövde välja, utan bara kunde köra på. Jag kommer alltid fortsätta träna, då det är det bästa jag vet, men det kommer aldrig att vara samma sak. Hoppas jag kan hitta glädjen och nåt annat att brinna för och satsa på”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.