ANNONS

Prisbelönte läraren släpper bok med elever och musikstjärna

Storvretskolan bok. Linda Pira och Mikhael Mikalides.
Läraren Mikhael Mikalides och hiphopstjärnan Linda Pira har jobbat tillsammans med skolelever. Nu är boken klar att släppas.
Boken ska hjälpa läsaren att nå sina drömmar.
Bakom står flerfaldigt prisbelönte läraren och Huddingebon Mikhael Mikalides, hiphopstjärnan Linda Pira och 65 elever från Botkyrka.
ANNONS

”Konsten att drömma stort – En handbok om att förverkliga sina drömmar”, heter den 160 sidor tjocka boken som släpps den 9 juni.

Med är grammisbelönade hiphop-artisten Linda Pira som gör författardebut, tidigare Huddingeläraren Mikhael Mikalides som nu tagit anställning på Storvretskolan i Botkyrka, samt 65 elever från skolan.

Storvretskolan bok. Linda Pira och Mikhael Mikalides.

Huddingebon Mikhael Mikalides och musikern Linda Pira tillsammans med några av eleverna som deltar i boken. Foto: Anders Björklund

Linda Pira och Mikhael Mikalides tillsammans med några av de elever som medverkar i boken som släpps 9 juni. Foto: Anders Björkklund

Huddingebon Mikhael Mikalides som är flerfaldigt prisbelönt, och bland annat fick han  priset ”Årets inspiratör inom offentlig sektor” på Framtidsgalan 2015, tror på entreprenöriellt lärande.

– Så fort man har en annan mottagare än lärarna så raserar man skolans väggar och väcker engagemang. I det här projektet blir eleverna publicerade på riktigt. Men det kan också vara att när du skrivit dikter läser upp dem för barnen på förskolan mittemot, säger Mikhael Mikalides.

Storvretskolan bok. Linda Pira och Mikhael Mikalides.

Mikhael Mikalides tillfrågade Linda Pira efter en konsert. Efter Mikhael utvecklat tankarna i ett mejl sade Linda Pira ja till medverkan. Foto: Anders Björklund

Boken är som titeln berättar en handbok för personlig utveckling. Boken är uppdelad i olika teman, och Linda Pira ger också sina perspektiv i de olika avsnitten som handlar om tacksamhet, välbefinnande, drömmar, målsättning, hinder på vägen och förebilder. I boken finns också ett avsnitt där Linda Pira berättar om sitt liv.

ANNONS

– Jag vill hjälpa unga att tänka positivt. Den här boken hade jag behövt läsa när jag var yngre. Jag kände ofta att jag inte hade verktygen för att tänka positivt och att sätta upp mål. Jag är förvånad att självutveckling inte är ett ämne i skolan 2020, säger Linda Pira.

Mikhael Mikalides menar att det går att hitta inspiration i Linda Piras livsberättelse.

– Hon har fått kämpa mycket och har haft många svårigheter, men har ändå lyckats nå sin dröm. Många ger upp sin dröm innan de når den. Vi vill förmedla att det är viktigt med tålamod och drivkraft, säger Mikhael Mikalides.

65 elever delar med sig av sina tankar i boken men över hundra elever har deltagit i skrivprojektet där man jobbat utifrån bokens teman.

Den 9 juni medverkar Linda Pira och Mikhael Mikalides i TV4:s Nyhetsmorgon. Dagen efter är det boksläpp på Storvretskolan i Botkyrka. Skolan fick stor uppmärksamhet under 2019 efter att  Skolinspektionen beslutat att ta över ledningen av skolan. Bristerna på skolan är nu åtgärdade.

Sjätteklassaren Belisse Mohamedsani, en av 65 elever från skolan som medverkar i boken, är glad över skolans skriv- och bokprojekt.

– Många har fördomar om skolorna i förorten. Men när vi står här och gör det här bokprojektet med Mikhael och Linda Pira så visar vi att vi är bättre än de fördomar som finns om oss, säger Belisse Mohamedsani som siktar på att bli arkitekt eller läkare.

Mikhael får eleverna att skratta varje dag

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.