ANNONS

Mikkeller Bar öppnar nytt på Brahegatan

Mikkeller öppnar på Brahegatan
Daniel Johansson är dryckesansvarig på Mikkeller Bar.
Många var förvånade när Mikkeller Bar på Döbelnsgatan slog igen, men snart öppnar det danska konceptet på ny adress i Stockholm.
Nu är det Östermalm som gäller – för där kan mikrobryggeriet nå utanför sin traditionella hipster-publik.
ANNONS

Mikrobryggerierna har exploderat över hela världen, och Mikkel Borg Bjergsø har dessutom lyckats bygga en franchise kring sin hipster-dryck. 2006 lanserade dansken sitt första öl, och 2010 öppnade han Mikkeller Bar. Nu finns konceptet i en rad länder – från Seoul och Reykjavik, till Bangkok, Barcelona och San Fransisco.

Väljer Östermalm

Tidigare var även Stockholm med på listan. Baren som låg på Döbelnsgatan hittade sin publik, men i augusti 2015 stängdes den efter osämja mellan Mikkeller och samarbetspartnern. Nu etablerar sig Mikkeller i stan igen. Den här gången är partnern är den egna distributören Brill & Co – och den nya adressen är Brahegatan.
– Alla trodde att vi skulle öppna på Södermalm, men det är roligare att få introducera konceptet för en annan publik. Från ett utifrånperspektiv kan Östermalm kännas som ett udda val, men för oss är det en chans att få visa upp vårt koncept för en bredare grupp, säger Daniel Johansson, dryckesansvarig på Mikkeller Bar.

Ett område under utveckling

Han konstaterar att Östermalm är ett område med en mycket positiv utveckling, inte minst omkring Brahegatan.
– Det händer väldigt mycket här just nu. Mittemot oss öppnade precis en utmärkt vinbar, och runt om i kvarteret håller krogar på att öppnas, säger han.
Ombyggnationerna har dragit ut på tiden, men man hoppas kunna öppna framåt vårkanten. Det nya stället kommer bli ungefär dubbelt så stort som baren i Vasastan, med 24 ölkranar och så många flaskor som får plats. Baren kommer servera smörrebröd samt en del lättare varmrätter, och även interiören får samma karaktär som originalet.
– Alla som har varit på Mikkeller i Köpenhamn kommer känna igen sig. Det är klassiskt danskt designtänk – avskalat men mysigt, säger Daniel Johansson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.