Militär gjorde mordfynd i Farsta strand

Militären sökte på Nordmarksvägen i måndags.
Militären sökte på Nordmarksvägen i måndags.
Ett viktigt fynd i utredningen av mordet i Farsta strand gjordes i måndags, när polis och militär sökte i området vid Nordmarksvägen. Samtidigt vill polisen ha kontakt med folk som befunnit sig i bil i närheten under mordnatten.

Den som tittade ut genom fönstret på Nordmarksvägen i måndags morse kunde se militärer och poliser patrullera i området, beväpnade med metalldetektorer.

– Vi gjorde ett eftersök ihop med militären. Det är inte helt ovanligt att vi använder oss av militär vid mordutredningar. De kan tillhandahålla stora resurser och är tränade i att söka, säger Mats Johansson, utredare vid polisen.

Cirka tio militärer deltog, liksom uniformerad polis och utredare. Sökaktionen pågick enligt polisen från klockan nio på morgonen till tidig eftermiddag. Och den gav resultat.

– Det gick bra. Vi hittade något som vi tror kan ha med mordet att göra. Men vad det var vill vi inte gå ut med, säger Mats Johansson.

Hur stor betydelse har fyndet för utredningen?

– Det är klart att det har betydelse, annars hade vi inte letat.

Det var natten till den 23 januari som en 27-åring sköts till döds mitt i bostadsområdet på Nordmarksvägen. En 26-årig man är häktad misstänkt för medhjälp till mord. Flera personer har figurerat i utredningen.

– Vi kan inte utesluta att fler är inblandade men det är för tidigt att säga säkert. Vi arbetar brett, säger Mats Johansson.

Många som bor på Nordmarksvägen har förhörts efter mordet. Men polisen har nu gått ut med en efterlysning på sin hemsida, där man söker fler vittnen och tips:

– Det finns frågetecken kring bilar som synts i området. Har man besökt, lämnat av eller hämtat upp någon – eller bara rört sig i bil i området under mordnatten, då vill vi att man hör av sig, säger Mats Johansson och förklarar:

– Det är många som bor i området och många som rör sig längs gatan. Vi vill kunna identifiera personer och fordon för att kunna utesluta de som inte är relevanta för utredningen.

Fakta

Polisens efterlysning

Lördagen den 23 januari 2016, omkring klockan 01.15 sköts en ung man till döds på Nordmarksvägen i Farsta. Polisen behöver fler uppgifter och tips.

Polisen är särskilt intresserade av att komma i kontakt med personer som färdats i bil, eller uppehållit sig vid en bil längs Nordmarksvägen under natten mellan den 22 och 23 januari 2016.

Även boende som haft besök av bilburna personer eller som blivit hemskjutsade, eller upphämtade, under aktuell tidsperiod ombeds kontakta polisen. Alla iakttagelser är av stor vikt.

Den som har tips eller upplysningar ombeds kontakta utredare Mats Johansson på telefon 010-5642713.

Källa: polisen.se