ANNONS

Militär hinderpark kan byggas på Sportfältet

Militär hinderbana
En träningspark med hinderbana kan eventuellt byggas i Vallentuna.
Vad sägs om en träningspark med hinder att klättra över, krypa under eller kravla igenom. Det vill fritidsförvaltningen bygga på fältet vid Snapptuna i Vallentuna. I februari lägger de fram sin idé för fritidsnämndens ledamöter.
ANNONS

Om allt går vägen kan Vallentunaborna få tillgång till en militärinspirerade träningspark med hinderbana.

Det är ett förslag som kommunens tjänstemän håller på att arbetar fram, enligt det uppdrag man har fått från politiken att utveckla Sportfältet bakom Paragonfabriken. Tanken är att träningsparken både ska kunna nyttjas av barn och vuxna.

– Konceptet är militär hinderbana som i huvudsak riktar sig för vuxna. Men vi vill också att ska bli en plats för lekträning, där hela familjen kan samlas för att träna tillsammans, berättar Thomas Lindberg, enhetschef för idrott och friluftsenheten.

Barn och vuxna ska kunna träna ihop

På fältet finns i dag några fotbollsmål och en frisbeegolfbana, vilket man har för avsikt att behålla. I stället vill man utöka förutsättningarna för varierade former för träning och motion.

Planen är att flera lekplatser ska byggas i anslutning till hinderbanan som ska vara inbjudande för barn i alla åldrar och vuxna.

– Det blir inga klassiska lekplatser med gungor och sandlådor där föräldrarna ska stå passiva bredvid. Vi vill att det ska vara en lekträning för barnen som också aktiverar föräldrarna, med inriktning motorik, balans och rörelse.

Tidigast 2019

Ett färdigt förslag med kostnadsberäkning ska presenteras på fritidsnämndens sammanträde i februari.

Hur stor är sannolikheten att förslaget blir verklighet?

– I och med vi har fått ett uppdrag så finns det en politisk vilja.

ANNONS

Om Vallentunas kommunpolitiker ger sitt godkännande hoppas Thomas Lindberg att bygget av hinderbanan kan påbörjas tidigast under 2019.

ANNONS