ANNONS

Militären fick bullar av Söderbarnen

Barn gav bullar till militären Thomas Engelmark på Södermalm.
Barn gav bullar till militären Thomas Engelmark på Södermalm.
Barn gav bullar till militären på Södermalm.
Barn gav bullar till militären på Södermalm.
Hallå där Fänrik Thomas Engelmark från hemvärnet som fick bullar och kort av Södermalmsbarn under militärövningen Aurora:
ANNONS

– Jag var vaktchef för vaktposten vid SL:s gamla garage vid Spårvägsmuseet. Det kom fram massa människor och många barn som ville prata med oss och kolla på våra hundar. Då kom en mamma med en pojke och en flicka fram och med sig hade de bullar och ett kort med sig.

Hur kändes det?

– Det var väldigt trevligt och vi blev jätteglada. Vi konstaterade att södermalmarna var så trevliga och det var fantastiskt att de engagerade sig så mycket att de köpte bullar och gjorde ett kort. Det var väldigt uppskattat.

Thomas Engelmark

Thomas Engelmark vid Hemvärnet är nu tillbaka på jobbet som managementkonsult.

Hur var reaktionerna i övrigt?

– Det var väldigt positivt, jag har faktiskt inte hört något negativt. Vi patrullerade runt kvarteret och alla hälsade på oss, till och med några nyanlända familjer som kände på våra uniformer och sa ”very good”.

Vad gjorde ni vid Sofia?

– Vi var vid museet och övade på strid i bebyggelse där inne. Vi bevakade och skyddade det vi kallar objekt och det innebär att det pågår någon viktig aktivitet där inne. Vårt jobb var att se till att ingen kom in. Men nu är jag tillbaka på mitt jobb som managementkonsult.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.