Militären övar i Hjorthagen – räkna med skott

Räkna med skottlossning i Hjorthagen under flera dagar.
Räkna med skottlossning i Hjorthagen under flera dagar.
I veckan kommer försvarsövningen Aurora 17 att märkas i Stockholm. Räkna med att se hemvärnet öva strid bland annat i Hjorthagen. Och på söndag är det risk för bilköer.

Från onsdag och en vecka framåt, den 20–27 september, övar hemvärnet bland annat i Hjorthagen, och på Söder. Man får vara beredd på att se soldater genomföra stridsaktiviteter och höra skottlossning med lös ammunition från morgon till kväll. Dessutom kan det bli en del tillfälliga avspärrningar. Övningarna i Hjorthagen pågår fram till och med tisdag.

På söndag kör ett stort antal militära fordon genom stan från Uppsala-Arlanda ner till Södertälje och trafiken kan påverkas när de rör sig på vägarna i stora och långsamma kolonner. Om man stöter på dem ska man låta bli att köra om eller försöka ta en annan väg. Man kan också möta tunga militärfordon som rör sig långsamt över broar eller måste köra mitt i vägen. Inte heller då är det någon bra idé att köra om. Försvaret vill inte ange exakt vid vilka klockslag och på vilka vägsträckor transporterna sker.

Aktiviteter även på Gärdet

På söndag anordnas också en försvarsdag på Gärdet. Den som ska åt det hållet uppmanas av försvaret att lämna bilen hemma.