ANNONS

Miljöbrott om dumpade oljedunkar läggs ner

Under onsdagen förra veckan jobbade man med att sanera bort den olja som läckt ut.
Under onsdagen förra veckan jobbade man med att sanera bort den olja som läckt ut.
Förra veckan dumpades ett 30-tal plastdunkar med spillolja vid Norrvikens strandkant. Händelsen polisanmäldes som miljöbrott – men nu har ärendet lagts ner.

– Vi kommer inte vidare, säger Benny Beutelrock, förundersökningsledare för miljöbrott.
ANNONS

Natten mellan tisdag och onsdag förra veckan dumpades omkring 30 plastdunkar med spillolja vid Norrvikens strandkant, nedanför kanotklubben. Uppskattningsvis läckte 20 liter olja ut på både isen och i marken.

Området sanerades på uppdrag av kommunen och händelsen anmäldes sedan till polisen som miljöbrott. Men redan nu har polisen beslutat att lägga ner ärendet.

– Det finns inga vittnen eller spaningsuppslag för att komma vidare, tyvärr. Vi har gjort vissa åtgärder och gått på de uppgifter som finns men vi kommer inte längre, säger Beutelrock.

Benny Beutelrock menar dock att de dumpade plastdunkarna ser ut som ett uppsåtligt miljöbrott, något som kan ge upp till sex års fängelse.

– Det är väldigt allvarligt. Bara en mindre mängd olja kan förstöra jättemycket grundvatten. Är man medveten om vad man gör så klassas det som grovt miljöbrott, och det ser det ut som man har varit här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.