Välj ditt område
Vårdpersonal i stadsdelen utbildas kring demens på flera plan.
Vårdpersonal i stadsdelen utbildas kring demens på flera plan.

En miljon till utbildning av Silviasystrar

Nyheter Stadsdelen får nära en miljon kronor till utbildning av Silviasystrar – specialisering i demensvård för undersköterskor.
Dessutom är Enskede-Årsta-Vantör redan med i ett pilotprojekt kring demenskompetens på vårdboende och inom hemtjänsten.

Enskede-Årsta-Vantör har beviljats 940 640 kronor för att utbilda Silvia-systrar. Det är en specialisering i demensvård för undersköterskor.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om att stadsdelen deltar i ett pilotprojekt och är först i stan med utbildning kring demens. Det går ut på att att ett vårdboende stjärnmärks efter vilken kompetens personalen har när det gäller demensvård.

272 anställda i stadsdelen, från Mårtensgårdens vård- och omsorgsboende, hemtjänsten i Årsta, Bandhagen-Högdalen, Enskede, Hagsätra-Rågsved och Stureby utbildas kring demens. Det är en utbildning i fyra steg. Om 90 procent av personalgruppen genomgår och klarar den första utbildningen får verksamheten en stjärna. Klarar de fortbildningen får de två stjärnor. Som mest kan man få fyra stjärnor och då är verksamheten väldigt specialiserad mot demenssjukdom.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85