ANNONS

22 miljoner ska utjämna Botkyrkas skolbetyg

Storvretsskolan och Emanuel Ksiazkiewicz.
Storvretsskolan är en av skolorna som fått extra pengar riktade till sig under 2017.
Majoriteten presenterade på fredagen ett nytt förslag för att utjämna förutsättningarna för Botkyrkas elever. Skillnaden mellan betygen i skolorna är stora.
Nästa år tänker De rödgröna skjuta till 22 miljoner kronor för att minska skillnaderna i grundskolorna.
ANNONS

Pengarna ska gå direkt till skolorna så att de kan anställa extra personal. De rödgröna kallar satsningen som finansieras genom ökat statligt stöd för ”den största extrasatsningen av medel någonsin”.

– Fler vuxna i skolan och förskolan skapar mer ordning och studiero. Alla elever förtjänar arbetsro och det stöd de behöver. Den nya extrapersonalen som sätts in kommer dessutom att kunna fungera som en hjälpande hand för ordinarie personal. Så att lärare kan vara lärare och ha det pedagogiska uppdraget i fokus. Det kommer på sikt öka våra elevers resultat, säger Embla Holmlid Kolenda (MP), viceordförande i utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

10 miljoner kronor till gymnasiet

Utöver de 22 miljoner kronorna ska 10 miljoner kronor extra gå till gymnasiet där antalet elever ökat med 3 procent det senaste året. Det är en satsning utöver den ordinarie kompensationen som skolorna får när elevantalet ökar.

Kommunen fortsätter också enligt pressmeddelandet med att rikta extra pengar riktade till vissa skolor som fanns i budgeten även i år. Under 2017 har fyra grundskolor fått extrapengar (se fakta nedan)

Emanuel Ksiazkiewicz.

Emanuel Ksiazkiewicz (S).

– Botkyrka ska vara en attraktiv skolkommun med toppresultat och ingen elev ska behöva hamna efter. Alla förtjänar skolframgång, säger Emanuel Ksiazkiewicz (s), utbildningsnämndens ordförande i pressmeddelandet.

Hit gick extrapengar i år

Hammerstaskolan: 2,5 miljoner kronor

Karsby International school:  2,5 miljoner kronor

ANNONS

Fittja skolan: 2 miljoner kronor

Storvretsskolan: 2 miljoner kronor

Källa: De rödgröna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.