50 miljoner ska bryta skolsegregationen

Skolborgarråd Olle Burell (S). Foto: Stockholms stad och Most Photos
Skolborgarråd Olle Burell (S). Foto: Stockholms stad och Most Photos
Stockholms stads skolor får 50 miljoner kronor i år för att stärka likvärdigheten i stadens skolor.
– Att bryta skolsegregationen och ge alla elever en bra start på sin utbildningsresa är det viktigaste uppdraget vi har, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Skolverket är nu klara med hur den första delen av statsbidraget för ökad likvärdighet ska fördelas. För Stockholms stads handlar det om ytterligare 50 miljoner kronor i år för att stärka likvärdigheten i stadens skolor.

Statsbidraget ska användas till insatser som stärker likvärdighet och kunskapsutveckling i grundskolan, exempelvis fler lärare, bygga ut elevhälsan på skolan och utökad tid för lärarnas kompetensutveckling, skriver Socialdemokraterna i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Vi måste fortsätta att prioritera skolan

– Att bryta skolsegregationen och ge alla elever en bra start på sin utbildningsresa är det viktigaste uppdraget vi har. De senaste årens satsningar på skolan börjar ge resultat – betygen ökar och ökar också mest i skolorna med de tuffaste utmaningarna. Vi måste fortsätta att prioritera skolan före skattesänkningar och värna våra barn från borgerliga marknadsexperiment, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Stor satsning

Regeringen aviserade förra året att de kommer att satsa över sex miljarder mer på den svenska skolan de kommande tre åren. Redan förra året kom statsbidraget för ökad jämlikhet, där Stockholms stad fick ta del av 33 miljoner kronor. Det nya statsbidraget för likvärdighet kommer att delas ut under tre år. När bidraget är fullt utbyggt 2020 så kommer det handla om cirka 400 miljoner kronor till Stockholms skolor.