ANNONS

Gröna Dalen får miljoner i grönt bidrag

Mer vatten och grönska i Gröna Dalen kan bli resultatet av det bidrag kommunen nu fått.
Mer vatten och grönska i Gröna Dalen kan bli resultatet av det bidrag kommunen nu fått.
Nu får kommunen tillskott till de pengar som ska läggas på Gröna Dalen. 12,5 miljoner extra från Boverket dubblerar budgeten och nu höjs ambitionsnivån rejält på hela projektet.
ANNONS

En mindre konflikten kring Grön Dalen i Kungsängen har pågått sedan 2016. Bostadshusen som skulle uppföras ansågs för höga och ligga alldeles för nära villorna i området. Antalet planerade bostäder minskades därför från 350 till 225. En annan invändning från kommunens invånare var att området överhuvudtaget inte borde bebyggas eftersom man vill bevara den ”gröna oas och rekreationsområde som Gröna Dalen utgör”.

Men nu verkar det som att kommunen får stor ekonomisk möjligheten till en bättre satsning på just grönska. Mathias Rantanen, samhällsbyggnadschef, ser stora nu stora fördelar med att de fått ett tillskott i kassan för projektet Gröna Dalen.

– Tanken är att vi inom hela projektet ska utveckla de rekreativa värdena genom en mer öppen dagvattenlösning.

Rent konkret kan det ekonomiska tillskottet innebära att man kan få se mer vatten och grönska i framtidens Gröna Dalen. Från samhällsbyggnadskontoret förklarar man att bidraget på 12,5 miljoner gör att man kan höja ambitionsnivån på hela satsningen.

Boverkets projekt går under namnet ”Grönare Städer” och i beskrivningen står det att satsningen ska ”främja stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer” samt ”utveckla städer till gröna och hälsosamma platser”. Av de 108 bidrag som tilldelas kommuner i hela Sverige så får Upplands-Bro det allra största.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.