Välj ditt område
Grönskan och lummigheten i Svandammsparken ska bevaras och förstärkas.
Grönskan och lummigheten i Svandammsparken ska bevaras och förstärkas.

20 miljoner ska lyfta Svandammsparken

Nyheter En större plaskdamm, bättre lekplatser, fler sittplatser och indragning av el. I höst startar upprustningen av Svandammsparken i Midsommarkransen.

Svandammsparken är uppskattad och välbesökt, men numera väldigt sliten. Därför har stadsdelsförvaltningen, i dialog med Kransenborna, skapat en plan för att rusta den. I dag klubbar stadsdelsnämnden projektet, för 20 miljoner kronor.

Tre år beräknas det ta att färdigställa allting. Man startar i höst, när plaskdammen stängt för säsongen. Sedan ska man bland annat bygga en ny, större lekpark för mindre barn med gungor, rutschbana och snurrlek, För de äldre barnen byggs en klätterställning, en bollplan, ett volträcke, ett trädäck för häng och en kickbikeyta.

Det blir också en grillplats och fler sittplatser i parken. Dessutom ska en liten paviljong byggas och en toalett anläggas, nära plaskdammen.

För att underlätta för arrangörer av olika evenemang dras el in parken. Belysningen ska också förbättras, papperskorgarna bli fler och gräsmattorna fräschas upp.

Stadsdelsnämnden ska beställa arbetet av trafikkontoret.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Ygeman om djurpolisen: ”Lägger sig inte i”

Insändare

KD: ”Orimlig kostnad för parksanering”

Nyheter

Ny sport håller hov i Tyresö

Brott

18-åring nekar till mord på jämnårig

Nyheter

Trångt vid Ljusteröfärja – polis stoppar bråk

Nöje

Karta: Här finns din närmsta midsommarstång