ANNONS

20 miljoner ska lyfta Svandammsparken

Grönskan och lummigheten i Svandammsparken ska bevaras och förstärkas.
Grönskan och lummigheten i Svandammsparken ska bevaras och förstärkas.
En större plaskdamm, bättre lekplatser, fler sittplatser och indragning av el. I höst startar upprustningen av Svandammsparken i Midsommarkransen.
ANNONS

Svandammsparken är uppskattad och välbesökt, men numera väldigt sliten. Därför har stadsdelsförvaltningen, i dialog med Kransenborna, skapat en plan för att rusta den. I dag klubbar stadsdelsnämnden projektet, för 20 miljoner kronor.

Tre år beräknas det ta att färdigställa allting. Man startar i höst, när plaskdammen stängt för säsongen. Sedan ska man bland annat bygga en ny, större lekpark för mindre barn med gungor, rutschbana och snurrlek, För de äldre barnen byggs en klätterställning, en bollplan, ett volträcke, ett trädäck för häng och en kickbikeyta.

Det blir också en grillplats och fler sittplatser i parken. Dessutom ska en liten paviljong byggas och en toalett anläggas, nära plaskdammen.

För att underlätta för arrangörer av olika evenemang dras el in parken. Belysningen ska också förbättras, papperskorgarna bli fler och gräsmattorna fräschas upp.

Stadsdelsnämnden ska beställa arbetet av trafikkontoret.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.