ANNONS

Fler mobila ordningsvakter ska finnas i Bromma

Mobila ordningsvakter på rundtur vid Brommaplan.
Mobila ordningsvakter på rundtur vid Brommaplan.
Det grönblå styret lägger ytterligare 50 miljoner kronor på mobila ordningsvakter. Satsningen innebär att 100 mobila vakter ska patrullera runt om i Stockholm – bland annat i Bromma.
ANNONS

50-miljonerssatsningen ingår i den nya budget för Stockholms stad som släpps nästa vecka, rapporterar SVT.

Den är en rejäl förstärkning av det projekt som det tidigare, rödgröna styret, sjösatte i början av 2018. Då satsades 20 miljoner kronor på 18 ordningsvakter, som sedan i början av maj patrullerar i en rad stadsdelar.

Nu ska ytterligare 82 mobila vakter anställas, fram till i slutet av 2019.

Ett problem för satsningen är att Polismyndigheten inte har gett tillstånd till mobila ordningsvakter i hela kommunen, utan bara i vissa stadsdelar. Efter hand har de blivit fler.

Nu i höst patrullerar ordningsvakterna här:

I ytterstaden: Skärholmen, Vårberg, Sätra, Bredäng, Älvsjö, Liljeholmen, Västertorp, Fruängen, Nybohov, Trekantsparken, Farsta, Farsta strand, Bromma, Vällingby och Hässelby.

I innerstaden: St Göransparken, St:Göransgatan, Björns Trädgård, Klaraområdet, Sergels torg, Fridhemsplan, Flemminggatan, och Vasagatan.

Vill se ny lagstiftning

Det nya äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD) ska verka för att ordningsvakterna ska kunna jobba i hela staden, säger han till SVT:

– Vi kommer att jobba gentemot den nya regeringen, som vi inte riktigt vet hur den kommer att se ut än, med hur vi kan ändra lagstiftningen så att befogenheterna ökar för ordningsvakterna så att de kan verka på större geografiska områden.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.