ANNONS

Miljoner satsas på Väsjöns natur

Visionsbild över Väsjön. Den totala utbyggnaden planeras vara klar runt 2032.
Visionsbild över Väsjön. Den totala utbyggnaden planeras vara klar runt 2032.
Nu får Sollentuna kommun bidrag på 5,4 miljoner för att utveckla stadsdelen Väsjön. Ambitionen är att öka områdets biologiska mångfald och samtidigt göra det mer tillgängligt för människor.
ANNONS

Väsjön växer så det knakar.

Bygget av 4 400 nya bostäder har påbörjats och nu ger dessutom Boverket kommunen 5,4 miljoner kronor i bidrag för att utveckla stadsdelen ytterligare.

Just nu pågår ett projekt för att utveckla den norra delen av det så kallade Blågröna stråket, en förbindelse mellan naturreservaten Törnskogen i norr och Rösjöskogen i söder, som går genom stadsdelen.

Ska bli mer tillgängligt

Pengarna kommer gå till att fortsätta utveckla stråket, bland annat genom att bygga broar och dammar längs med Snuggabäcken som förbinder sjöarna Snuggan och Väsjön, plantera nya träd samt anlägga gångvägar.

– För att inte stänga förbindelsekorridoren bevarar man stråket och passar samtidigt på att återställa vissa saker. Bland annat slår vi upp gamla rörledningar och öppnar bäckar och dagvattenförbindelser, säger Mattias Berg, kommunikatör på Sollentuna kommun.

Tanken är att naturområdet även ska bli mer tillgängligt för människor och fungera som rekreationsyta.

– Det är mycket glädjande att vi ser ytterligare bevis på att våra högt ställda mål med Väsjön ger resultat också i form av goda samarbeten och erkännanden. Det Blågröna stråket är en av nycklarna till att skapa den unika upplevelsen med Väsjön, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett uttalande på Sollentuna kommuns hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.