ANNONS

Västerort ska få samma snöröjning som innerstan

I den nya upphandlingen ska gående prioriteras högre.
I den nya upphandlingen ska gående prioriteras högre.
Hässelby-Vällingby ska få bättre snöröjning och halkbekämpning på samma nivå som innerstan, lovar trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP). Satsningen beräknas gå på 14 miljoner kronor och fotgängare ska prioriteras högre än i dag.
Men det sker inte denna vinter, och inte nästa – utan först vintern därpå.
ANNONS

På torsdag i nästa vecka väntas trafiknämnden ta beslut om att inleda en ny upphandling för snöröjning och halkbekämpning i hela innerstan samt Hässelby-Vällingby, Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

– Snöröjningen ska fungera i hela staden. Därför tar vi nu ett viktigt steg i och med att det fastslås att snöröjningen ska likställas mellan ytterstad och innerstad säger Daniel Helldén.

För Hässelby-Vällingbys del beräknas satsningen kosta omkring 14 miljoner per år.

Meningen är att upphandlingen ska ge ökad framkomlighet både för fotgängare och för kollektivtrafikresenärer. Det sistnämnda innebär att stråk där det går bussar ska prioriteras upp jämfört med idag.

Trafikkontoret ska också göra en genomlysning av vilken standardklass de olika gatorna, cykelbanorna och gångbanorna ska ha, och i vilken prioriteringsordning de därmed hamnar.

Men det dröjer alltså innan de nya kraven på entreprenören slår igenom. Den nya upphandlingen börjar gälla först från september 2020.

I Bromma, Skärholmen, Hägersten-Liljeholmen och större delen av Älvsjö har en ny upphandling med en upprioritering får gående redan genomförts och träder i kraft till vintern 2019-2020.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.