ANNONS

Många klickade på 60-miljonersvilla i Djursholm

Hemnet-klicktoppen-plats-4-strandvagen-danderyd-1
Villan på Strandvägen i Djursholm kostar i runda slängar 60 miljoner.
En villa på den exklusiva adressen Strandvägen i Djursholm lockade också många nyfikna.
Det visar statistik från bostadssajten Hemnet.
ANNONS

En mycket exklusiva villa i Djursholmen var en av fjolårets allra mest klickade objekt på bostadssajten Hemnet. Den hamnar på fjärde i hela Sverige och lades ut för det uppseendeväckande priset 60 miljoner kronor.

– Det är en exklusiv villa med fint läge i Djursholm och den typen av bostäder finns det alltid ett stort intresse för. Sedan är det en mer begränsad målgrupp som har råd att köpa dem, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Men trots det stora intresset är villan inte såld.

Att en så exklusiv villa ligger ute länge är inte ovanligt. Men generellt så har det varit svårsålt på Lidingö och i Danderyd 2018 säger Staffan Tell.

– 2018 var ett år då det gick trögare på bostadsmarknaden och vi har sett att dyras villor har påverkats mer av amorteringskrav och bankernas utlåning Försäljningsvolymerna gick ner. Och Lidingö och Danderyd har bland de högsta priserna i landet, säger Staffan Tel.

Bellas hus lockade många

Ett annat hus som många var nyfikna på var Isabella Löwengrips villa på Lidingö. Deb fick 341 268 klick och hamnade därmed i topp på på bostadssajten hemnets klicktopp 2018.

– Det var helt galet. Mer än Zlatans hus! När Isabella Löwengrip gick ut på sociala medier och sa att hon skulle sälja så var det ju många av hennes följare som gick in och tittade. Vi var lite oroliga ett tag att det skulle bli anstormning till visningarna, men det var trots allt inte betydligt fler än vanligt, säger fastighetsmäklare Jonas Gadelius på Gadelius fastighetsbyrå.

 

Hemnet-klicktoppen-plats-1-klotmurkelvagen-1

Villan såldes för en bit över 11 miljoner kronor.

ANNONS

På plats två ligger ett slott i Eslöv och på plats tre en lyxvilla i Västerås.

 

Fakta

Hemnets klickraketer 2018

1. Villa, Lidingö 341 268 klick
2. Slott, Eslöv 270 202 klick
3. Villa, Västerås 123 000 klick
4. Villa, Danderyd 121 000 klick
5 Gård, Eslöv 114 000 klick

Källa: Hemnet