Miljonerna regnade över Ornö

Över 5,5 miljoner kronor delades ut bland 44 ­Ornöbor – och två av dem blev miljonärer.

Veckan har varit omtumlande för storvinnarna på ön efter Postkodlotteriets besök.

– Det går fortfarande inte att smälta det, jag blev så chockad, det var en total överraskning att de var ute på Ornö, säger 80-åriga Aina Carlson som mest är känd för att driva biblioteksfilialen på ön.

Nu är hon också känd som miljonär.

På förmiddagen förra måndagen knackade Postkodlotteriets Sandra Dahlberg på hemma hos Aina Carlson. Hon hade checkar på över en miljon kronor med sig.

– Jag kände såklart igen henne och förstod precis vad det handlade om, säger Aina, som fick ta emot två prischeckar på 10 000 kronor vardera av artisten.

– Är du nöjd med 20 000? frågade Sandra Dahlberg.

– Ja, det är klart jag är nöjd, svarade en överrumplad Aina.

Då plockade Sandra Dahlberg fram ett större kuvert.

– Säg inte att jag vunnit en miljon? utbrast Aina och säger till Lokaltidningen Mitt i att det kändes som om hjärtat skulle stanna.

Det är inte första gången Aina Carlson vunnit större summor.

– Det har blivit en del under åren, bland annat 100 000 på Triss, men det är många, många år sedan. Men jag köper lotter och är lite av en gambler och en vän ringde precis och sa att jag har tur i spel (skratt). Alla på ön är så glada för min skull och jag får hälsningar hela tiden, det har gjort allt extra roligt.

Vad gör du med pengarna?

– Jag funderar på en ny bil, men man är lite snål och nya bilar tappar snabbt i värde. Jag har ju en hel gård som det kostar att ta hand om så pengarna behövs. Mina två söner får dela på 10 000-checkarna.

För 66-åriga Gunilla Forsman Eriksson och hennes man gick det ännu bättre – de vann tillsammans 1,3 miljoner kronor.

– Detta kunde jag aldrig drömma om. Vi spelar mest för att bidra till välgörenhet och inte för att vinna. Jag bidrar en del till kattstall och katthem och har skämtat om att jag vann för att jag matar fåglarna här utanför. Vi kanske köper en båt, vi får se.

Totalt delades 5,66 miljoner kronor och en bil ut till 44 vinnare på Ornö och deras reaktioner visades upp i de två avsnitten som sändes i TV4 nu i helgen.