ANNONS

Miljonsatsning på musikstudio för unga

Jakobsberg gård i Bredäng
Jakobsbergs gård förnyar sig, bland annat genom att vända sig mer till ungdomar.
En musikstudio ska vara på plats i sommar.
En musikstudio ska vara på plats i sommar.
Till sommaren öppnar en musikstudio i Jakobsbergs gård i Bredäng. Där ska ungdomar lära sig hur man producerar och spelar in musik, ihop med ett proffs.
ANNONS

Ett bidrag på 1,4 miljoner kronor från Boverket gör satsningen möjlig. Pengarna ska gå till att bygga om den norra flygeln och till att anställa en person under ett år.

– Det viktigaste är att det är någon som är eller har varit aktiv i musikbranschen, men personen får gärna får ha anknytning till området också, säger Alexandra Tecle, som med sina 20 år är yngst i föreningen Jakobsbergs gårds styrelse.

Hon värvades i samband med att styrelsen startade arbetet med att förnya och föryngra verksamheten – ett krav från kulturnämnden för att gården ska få behålla sitt bidrag. Till vardags är hon anställd på Mitt 127, och vet mycket om vad unga i stadsdelen efterfrågar.

– Först gjorde vi en analys av vad som finns och vad som saknas i Bredäng. Idrott finns, men det saknas en plats att skapa musik på. Det passar också bra ihop med gårdens kulturella arv och inriktning, säger Alexandra Tecle.

Hela norra flygeln ska byggas om, enligt planen med start i mars. Det enda rummet blir en plats där ungdomar kan umgås och göra musikvideos, det andra en musikstudio. Eftersom gården är k-märkt ställer Bygdegårdarnas riksförbund upp med expertis om hur man bygger om k-märkta fastigheter på rätt sätt.

– Allt ska vara klart till sommaren. Till en början med vänder vi oss till ungdomar i Skärholmens stadsdel. Om vi har kapacitet kanske det breddas senare, så att unga från andra områden också kan komma, säger Alexandra Tecle.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.