Miljontals har tittat på deras videor på nätet

De Vet Du med medlemmarna DJ-Hunk, Johan Gunterberg, Christopher Martland och Tor Wallin.
De Vet Du med medlemmarna DJ-Hunk, Johan Gunterberg, Christopher Martland och Tor Wallin.
Det började med musikvideor på Youtube – och snart fick gruppen De Vet Du miljontals visningar.

Sedan blev låten ”Fucka ur” en hit på radio.

Nu åker de på turné, och har ett eget program på Kanal 5 Play.

Gruppen De Vet Du gillar att larva sig framför kameran och att driva med människor och fenomen. Att det blev musikvideor i stället för sketcher är egentligen en slump. Det var helt enkelt lättare att lägga på ljudet i efterhand.

Videorna lade de ut på nätet och snart hade låtar som ”Sture P”, ”Hon var en han” och ”Shit va pin” hundratusentals visningar. Vissa har nu till och med passerat miljonen.

– Vårt mål har inte varit att bli kända. Det är nog därför vi har blivit det, säger Christopher Martland från Lidingö.

Det är han och Gärdetbon Johan Gunterberg som skriver materialet till De Vet Du. Men gruppen består även av kompisen Tor Wallin och den hemlighetsfulle DJ-Hunk, som aldrig säger något, inte ens under intervjuerna.

gruppens populära musikvideor ­gjorde att skivbolagen fick upp ögonen för killarna. Men själva är de inte beredda att släppa in andra i sitt arbete. De har gärna samarbetspartners, men är ­tydliga med att de vill göra allt själva.

– Det är anledningen till att det tog tid innan vi kom till en deal med skivbolaget. Vi vill inte att andra ska bestämma vad vi ska göra, säger Johan.

Men efter sommaren kom de till slut överens och skrev kontrakt med Universal Music. I oktober släpptes singeln ”Fucka ur”, som snabbt blev en radiohit. Singeln har sålt guld och De Vet Du har belönats med en guldskiva.

Killarna håller dessutom på med ett projekt – ett eget program på Kanal 5 Play. ”De Vet Du – Livet” handlar om killarnas vardag och man får följa med dem både i jobbet och privat.

För att krydda avsnitten har de planerat vissa humoristiska inslag, men i övrigt finns inget manus. Pilotavsnittet ligger uppe och har redan lockat många tittare. Men om killarna kommer att göra fler avsnitt är i skrivande stund inte klart.

Fakta

Fyndiga texter gav genombrott

Medlemmar: Christopher Martland, 23, Johan Gunterberg, 24, Tor Wallin, 22, och DJ-Hunk, ålder okänd.

Musik: De Vet Du har gjort tio musikvideor med fyndiga texter och roliga karaktärer. ”Fucka ur” var deras första singel.

Aktuella: Är på nattklubbsturné och har ett eget program på Kanal 5 Play. Nästa video spelar de in när de blir sugna.