ANNONS

MP: ”Vi kommer inte vara passiva i någon form”

Miljöpartiets gruppledare Maria Tuvesson.
Miljöpartiets gruppledare Maria Tuvesson.
Väsbyalliansen kan inte räkna med ett passivt stöd från Miljöpartiet för att driva igenom sina frågor. Det menar partiets gruppledare Maria Tuvesson.
– Vi kommer inte att vara passiva i någon form.
ANNONS

Miljöpartiets gruppledare Maria Tuvesson fanns på plats när Väsbyalliansen under onsdagen presenterade sin gemensamma politiska vision.

– Jag ser en del bra punkter, men saknar ett större fokus på klimatfrågan. Det är lite svävande än så länge. Vi får kommentera det ytterligare när det kommer en budget, säger Maria Tuvesson.

Tänker inte agera passivt stöd

Den nybildade Väsbyalliansen saknar ett mandat för att styra i majoritet. När det i tisdags stod klart att Socialdemokraterna och de rödgröna gav upp striden om makten, svarade Väsbys Bästas gruppledare Roland Storm så här på Mitt i:s fråga om hur de såg på att styra i minoritet.

– Alliansen menar att Sverigedemokraterna inte kommer att rösta med V och S, men det återstår att se. Alternativet är ett passivt stöd från MP.

Det fick Maria Tuvesson att reagera kraftigt.

– Vi kommer aldrig vara passiva i någon form. Vi kommer inte ställa oss bakom något vi inte fått vara med och påverka, säger hon.

Vill inte ha politiskt tjafs

Gruppledaren är tydlig med att Miljöpartiet kommer vara ett aktivt oppositionsparti som granskar Väsbyalliansen, samtidigt som man fortsätter driva klimatfrågan.

– Men vi kommer inte hålla på med politiskt tjafs. Vi riktar in oss på sakfrågorna och är öppna för dialog, säger hon.

Hur ser du på deras möjligheter att få igenom sin politik?

ANNONS

– Vi får se hur de kommer att agera. De säger att de vill ha dialog och samverkan, men vi får se hur de tänker få igenom sina frågor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.