Milou lämnades döende på vägen

Milou blev påkörd av en bil och avled sedan av skadorna.
Milou blev påkörd av en bil och avled sedan av skadorna.
Kerstin Erikssons hund Milou kördes ihjäl i Rönninge i söndags. Sorgen efter vännen är tung, liksom vetskapen om att bilföraren inte ens stannade efter olyckan.

Kerstin Eriksson var på ett 90-årskalas i Rönninge i söndags, när hennes hund Milou vid tretiden på eftermiddagen smet ut genom ytterdörren. Efter en stunds letande var det hennes son som fann Milou, tillsammans med ett par som försökte hjälpa honom efter att hunden körts på av en okänd bil.

– Den hade kommit från en sidogata och svängde, bilen hade bromsat in men sedan fortsatt efter smällen, berättar Kerstin Eriksson.

På Södra Djursjukhuset gjorde man allt man kunde men skadorna var för svåra.

– De försökte hela natten men han hade svårt med andningen och hade inre blödningar. Då bestämde jag att han inte skulle plågas mer, säger Kerstin Eriksson.

Olyckan inträffade på Söderbyvägen där bilen ska svängt ut från Domherrestigen och kort därefter körde på Milou.

Han var av rasen cavalier, och enligt Kerstin Eriksson alltid mycket hängiven och omtyckt.

Hon har polisanmält händelsen och hoppas att bilföraren ska ge sig tillkänna, eller åtminstone ha lite eftertanke för vilken skada personen har orsakat. Enligt polisen kan den som kör på ett djur bland annat dömas för vårdslöshet i trafik.

– Jag är inte ute efter något, jag vill bara att man ska lära sig att ta ansvar. Just att man bara åker därifrån utan att bry sig, det kunde lika gärna ha varit ett litet barn, säger Kerstin Eriksson.

När rädslan och chocken lagt sig tar tomheten över. Milou var bara två och ett halvt år och Kerstin Eriksson har haft honom sedan han var valp.

– Sedan blir man ledsen i och med att han var mitt sällskap och jag lever själv, men nu måste man gå vidare i alla fall.