ANNONS

Milsstensskolans projekt nominerat till årets Nätängel

Vallentunaborna Pelle Wijkström och Carin Thörnqvist vann månadens Nätängel i somras. Nu är de nominerade till årets Nätängel.
Vallentunaborna Pelle Wijkström och Carin Thörnqvist vann månadens Nätängel i somras. Nu är de nominerade till årets Nätängel.
Deras kamp mot nätmobbning prisades under sommaren som månadens nätängel. Nu har projektet "Nätkärlek" även nominerats till årets stora pris.
ANNONS

I juli skrev Mitt i om att pedagogerna Carin Thörnqvist och Pelle Wijkström på Milsstensskolan i Täby vann månades Nätängel. Deras arbete med att att förhindra näthat har nu blivit en av de fyra nominerade till årets Nätängel.

– Vi är oerhört glada och stolta över att vara en av fyra finalister till titeln årets nätängel, säger Carin Thörnqvist.

Lärarnas kamp mot nätmobbning utsett till Månadens Nätängel

”Bekräftar vårt arbete”

Resultatet av en nätenkät som gjordes 2015, visade på hur pass mycket näthat eleverna utsattes för. Då bestämde sig Carin och Pelle för att tillsammans med IT-supporteleverna utveckla det förebyggande arbetet kring värdegrund. Genom initiativet Nätkärlek lär de eleverna nätikett och arbetar för ett vänligare klimat bland unga på nätet.

Sedan flera år tillbaka har vi, tillsammans med våra elever, systematiskt arbetat med vårt värdegrundsarbete ”Nätkärlek”, säger Pelle Wijkström.

– Nomineringen bekräftar verkligen att vårt jobb gör skillnad och att vi med gemensamma krafter kan skapa en tryggare värld på nätet. Det ger också en tydlig signal från samhället i stort vilken betydelse goda värderingar har för att vi alla ska må bra, säger Carin Thörnqvist.

Priset utses av mySafety Försäkringar i samarbete med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse. Vinnaren presenteras 18 november och tilldelas en prissumma på 50 000 kronor.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.