ANNONS

Minderårig rånad: ”Ett återkommande problem”

Ungdomar som rånar andra unga är ett återkommande problem, enligt polisen.
Ungdomar som rånar andra unga är ett återkommande problem, enligt polisen.
Under söndagseftermiddagen ska en minderårig person ha blivit rånad av två andra ungdomar i Ursvik, Sundbyberg.

Ungdomar som rånar andra ungdomar är en återkommande företeelse och något polisen bland annat har problem med i Mall of Scandinavia, säger Stefan Olsson på Solnapolisen.
ANNONS

Under söndagseftermiddagen, strax efter 16, fick polisen in ett larm om ett personrån.

Rånet ska ha ägt rum i ett bostadsområde i Ursvik i Sundbyberg. Den målsägande, som är minderårig, ska ha blivit konfronterad av två yngre gärningsmän som tvingat honom lämna ifrån sig sin mobiltelefon.

Det finns även uppgifter om att ett knivliknande föremål ska ha förekommit, men det är inget som Stefan Olsson på Solnapolisen kan bekräfta i nuläget.

Hittills har ingen misstänkt gripits.

Unga rånar unga

Företeelsen med ungdomar som rånar andra unga är något polisen länge har haft problem med, och senast i helgen har liknande personrån skett i Mall of Scandinavia.

Att yngre gärningsmän ger sig på andra unga är ett återkommande problem i det populära köpcentrumet, och Stefan Olsson säger att det är något som polisen har jobbat hårt mot den senaste tiden.

– Problematiken kring Mall of Scandinavia är att det är en väldigt publik plats, och folk åker dit från hela länet. Många av dem som kommer dit och begår dumheter är inte nödvändigtvis från vårt område.

ANNONS
ANNONS