ANNONS

Minderårig pojke begärd häktad för knivdådet

I morgon, fredag, ska Solna tingsrätt besluta om pojken ska häktas eller inte.
I morgon, fredag, ska Solna tingsrätt besluta om pojken ska häktas eller inte.
En pojke i övre tonåren har begärts häktad misstänkt för mordförsöken på två män vid en busshållplats nära Åkermyntan.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare rapporterat om knivdådet i Hässelby, nära Åkermyntan. Det var under natten till i söndags vid 04-tiden som två män blev attackerade av en person med kniv vid en busshållplats i närheten av Åkermyntan.

Männen, som enligt polisen fick flera knivhugg var, skrevs ut från sjukhuset tidigare i veckan.

I måndags greps en person misstänkt för dådet. I dag, torsdag, har åklagaren Anders Tordai begärt att den misstänkte ska häktas. I häktningsframställan framgår att gärningen ska ha skett på Lövstavägen och att den misstänkte är en minderårig pojke i övre tonåren.

– Det krävs synnerliga skäl för att häkta en person som är under 18 år, och de skälen kan vara olika saker. Egentligen är det bästa om socialtjänsten kan bidra med en placering med övervakning, men i det här fallet har en sådan placering ännu inte kommit till stånd, säger Anders Tordai.

Han är inte främmande för att pojken placeras genom socialtjänsten i stället för att sitta häktad, om en placering ordnas.

– Då kan jag tänka mig att frihetsberövandet upphör, säger Anders Tordai.

Anledningen till att Anders Tordai har begärt pojken häktad är att han bedömer att det finns risk att pojken fortsätter att begå brott om han släpps.

ANNONS

– Min uppfattning är att gärningen i sig är en sådan brutal gärning så har man gjort det en gång så kan man göra det igen. Sedan har det framkommit förhör att det skulle kunna tänkas ske igen, säger Anders Tordai.

Lokaltidningen Mitt i har varit i kontakt med pojkens advokat Ingela Ekman Hessius.

Hur ställer han sig till anklagelserna?

– Jag kan inte kommentera någonting, säger Ingela Ekman Hessius.

I morgon, fredag, ska tingsrätten besluta om pojken ska häktas eller inte.

 

ANNONS