Min lokala hjälte

Minderårig misstänks ligga bakom skolbrand

Misstankarna efter nattens brand i Utsäljeskolan riktas nu mot en minderårig person.
Misstankarna efter nattens brand i Utsäljeskolan riktas nu mot en minderårig person.
Polisen har identifierat en minderårig person som misstänks ligga bakom branden i Utsäljeskolan natten till måndag.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand efter att Utsäljeskolan eldhärjades under natten, och misstankarna riktas nu mot en minderårig person.

– Man har jobbat fram en person som ska vara misstänkt för det här. Den personen är under 18 år, säger Johan Siverland, förundersökningsledare vid polisen i Huddinge.

Ett antal vittnesförhör har hållits under dagen, men enligt Siverland är det oklart om den misstänkta personen har hörts än och hur hen i så fall ställer sig till anklagelsen.

Ärendet hanteras i inledningsskedet av polisen i Västberga, som i nuläget inte vill ge några fler kommentarer.

– Jag avstår att lämna kommentarer, jag tror inte att det gagnar utredningen, säger Andres Gartér, utredare vid polisen.

Förutom brandskador är skolan även vatten- och rökskadad. Enligt brandkåren är det den del av skolan där gymnastiksalen finns som brunnit.

– Skolan består av olika delar. En del av skolan har brunnit, men inte ner till grunden. Andra delar av skolan har inte brunnit, säger Per Hultman som är operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Skolan visste på måndag förmiddag inte hur branden i skolan kommer att påverka skolstarten, men skolans rektor Kicki Holmgren, hoppas att verksamheten ska kunna köra igång enligt plan nästa vecka. Det uppger skolan på sin hemsida som kommer att uppdateras med ny information vartefter.