ANNONS

Aktiviteter för alla på årets funkismässa

Finalisterna i Funkisfestivalen uppträder. På bild Tomas Fogelholm aka. Mr Positive.
Finalisterna i Funkisfestivalen uppträder. På bild Tomas Fogelholm aka. Mr Positive.
21 och 22 september är det dags för Minfritid.nu på Arena Satelliten – en mässa för personer med funktionsvariationer. I årets program hittar vi en rad olika aktiviteter, bland annat uppträdanden från årets finalister i Funkisfestivalen.
ANNONS

Den 21 och 22 september erbjuds en rad skojiga aktiviteter för personer med funktionsvariationer på Arena Satelliten i Sollentuna. Det är gratismässan Minfritid.nu som anordnas för åttonde året i rad.

– Många upplever att det är svårt att hitta aktiviteter som passar när man har olika typer av funktionsvariationer. Vi vill göra synligt för målgruppen hur mycket det faktiskt finns att göra, säger Anne Maddock, samordnare på Minfritid.nu.

Pingis för blinda

På plats kommer det att finnas över 40 utställare från åtta olika kommuner med syfte att inspirera till en aktivare fritid.

Bland annat kommer deltagarna att kunna prova på att spela instrument, arbeta med hantverk och testa dator- och tv-spel.

En rad olika sporter kommer även finnas tillgängliga i idrottshallen – bland annat pingis för blinda.

– Det är ett bord med en liten kant och man spelar med ett ganska platt racket. Om man spelar mot seende får motståndaren ha på sig ögonbindel. Alla såna här speciallösningar visas upp under mässan så att föräldrar och ledsagare får se hur det går till.

Uppträdanden från artister

Förutom aktiviteterna händer massa annat roligt under dagarna: bland annat blir det disco och uppträdande av Elias Abbas som deltog i årets upplaga av Melodifestivalen.

Dessutom kommer finalisterna från Funkisfestivalen, som är en melodifestival för personer med funktionsvariationer, att uppträda, och det kommer även finnas en så kallad ”open stage” för den som får feeling på plats.

– Den här målgruppen ska också få möjlighet att känna på hur det känns att stå på stora scenen med bra ljud och ljus – precis som alla andra, säger Anne Maddock.

ANNONS
Fakta

Minfritid.nu

Var? Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna

När? Fredag 21 september, klockan 09.00-14.00. Lördag 22 september, klockan 10.00-13.00

Inträde? Gratis

Program? Fullständigt program hittar du på minfritid.nu

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.