Mingelfest när seniorer intog centrum

seniordag i mörby centrum
Christina Engström från Friskis & Svettis ville informera Inger Jerstedt Ahl om gympa. Inger undrade vart allt folk höll hus.
För nionde gången var det dags för seniordagen i Mörby centrum. En dag för Danderyds seniorer och anhöriga som vill veta mer om kommunens vårdinsatser.

Årets första riktiga snö utanför Mörby centrum och inomhus ställde sig Djursholmsbon Inger Jerstedt Ahl frågande till var alla höll hus med tanke på väder och vind.
– Det är något som inte stämmer. Nej, det är något som inte funkar med trafiken i dag, sade hon.

Friskis & Svettis i Danderyd på Seniordagen

Friskis & Svettis showade loss.

Själv skulle hon precis som många andra mingla och berätta mer om sin verksamhet på årets seniordag. Hon var där i egenskap av hörselombud för norrort och blev stoppad av Christina Ensgström från Friskis & Svettis som ville dela ut en broschyr med information om gympa för äldre – inga hopp och inget som kräver att man ligger på golvet men som ändå tränar balans, styrka och kondition.
– Dessutom har man tid att träna skrattmusklerna, mycket handlar om den sociala gemenskapen, sade hon.

Janeth Morales, danderyds hemtjänst

Janeth Morales, Danderyds kommunala hemtjänst

Efter att socialnämndens ordförande Carina Erlandsson (m) invigningstalat och dagens första musikframträdande upphört var det tämligen lugnt framför scenen. Janeth Morales, som jobbar på Danderyds kommunala hemtjänst, hade inte hunnit få många frågor. Förra året blev de många minns hon.
– Det kunde handla om vilka instanser vi har, hur personalen är och vilka tider vi jobbar efter eftersom vi har tidsbegränsning.

Betydligt mer liv och rörelse var det längre in i centrumet med uppställda bord upptagna av olika ideella föreningar, vårdbolag och hjälporganisationer.

Veronica L Westbladh, Socialkontoret på Danderyds kommun

Veronica L Westbladh, socialkontoret Danderyds kommun.

Veronica L Westbladh från socialkontoret i Danderyd, som varit med och anordnat evenemanget, menade att behovet av information om vilka vårdinstanser som finns är stort.
– Ju mer man vet desto mer kan man ta till sig sedan när man behöver hjälp, sade hon och påminde att dagen även är till för anhöriga som har en mamma eller pappa som kan behöva extra vård. Dagens höjdpunkt var bandet Trio Med rumba.
– De lyser upp och alla vet vilka det är. De har hängt med ett tag de också.

För den som missat seniordagen finns mer information och bilder på kommunens hemsida. Annars återkommer seniordagen nästa år: andra tisdagen i november.