ANNONS

Nu börjar minifestivalen Melangefest i Upplands Väsby

Ebo Krdum och bandet Genuine Mezziga uppträder på Melange Festival i Upplands Väsby
Ebo Krdum och bandet Genuine Mezziga är en av Melange Festivals mest efterfrågade artister någonsin.
David Bowies musik klädd i brasilianska kläder, Väsbyrap och Sveriges bästa sudanesiska elektriska bluesband. Den 24 augusti arrangeras musikfestivalen Melangefest i Upplands Väsby för första gången.
– Målet är att alla ska delta, dansa och ha kul, säger Tadeu Barboza.
ANNONS

De senaste två åren har Melangefest arrangerats i centrala Stockholm, men den 24 augusti kommer den även till Upplands Väsby i miniversion.

– Väsby är underbart, jag har bott här de senaste tre åren och har jobbat för att verkligen få folk från olika kulturer att möta varandra, säger arrangören Tadeu Barboza.

– Det finns ett glapp mellan svenskar och invandrare i Upplands Väsby, de träffas inte så ofta. Men när de gör det är det fantastiskt.

Brasiliansk tolkning av David Bowie

Melangefest hålls i Suseboparken lördag den 24 augusti mellan klockan 14-18. Artister som Miriam Aïda från Lund uppträder med brasilianska tolkningar av pop- och rocklegenden David Bowies musik, och Stockholmsartisten Ebo Krdum med bandet Genuine Mezziga uppträder med sin elektriska blandning av Sahara-blues och afrikanska rytmer.

Miriam Aida uppträder på Melange Festival i Upplands Väsby

Den prisbelönta sångerskan Miriam Aïda tolkar David Bowie. Foto: Melange festival

– Miriam har fått flera utmärkelser. Och Genuine Mezziga är verkligen Sveriges bästa Sahara electric blues band, och ledaren Ebo är väldigt aktiv i sudanesiska frågor, säger Tadeu Barboza.

– Halva syftet med Melange är att uppmärksamma det som händer runtom i Sverige och världen, integration är en stor del av festivalen. Sedan vill vi ge publiken mycket konst och underhållning.

Festivalen är öppen och gratis

Festivalen är gratis för alla. Förutom artister och musik kommer det även att hållas workshops med bland annat den brasilianska kampsporten capoeira. Under tiden folk provar på att ta några capoeirasteg kommer rapparen Ousman ”Ousmou” Jawo representera Kulturhuset Vega och rappa om kampsportens historia.

ANNONS

Ebo Krdum uppträder på Melange Festival i Upplands Väsby

Elektro-bluesartisten Ebo Krdum kom till Sverige som flykting från Darfur. Foto: Melange festival

– Inget av det här skulle kunna ske utan hjälp från våra sponsorer. Jag vill särskilt tacka Svenska kyrkan, de bidrar med volontärer, eller festivalens hjärta som jag kallar dem. När man gör saker tillsammans lär man verkligen känna varandra, säger Tadeu Barboza.

 

INFORMATION

Melange Festival:

När: 24 augusti mellan 14.00-18.00.

Var: Suseboparken (nära Väsby centrum).

Hur: Musik, mat och workshops i bland annat capoeira.

Artister: Miriam Aida, Ebo Krdum & Genuine Mezziga, Karoo, Farshid Dalir

Biljetter: Fri entré för alla.