Minister träffade Botkyrkaföretag

Mikael Damberg träffade politiker och företagare från Botkyrka som en del av sin närningslivsturné.
Mikael Damberg träffade politiker och företagare från Botkyrka som en del av sin närningslivsturné.
Under onsdagen besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg Botkyrka för att stifta bekantskap med kommunens näringsliv.

Här träffade han politiker, lokala företagare och deltog även på invigningen av Bactiguards nya huvudkontor.

Mitt i Botkyrka-Salem har tidigare berättat att det högteknologiska företaget valde att flytta till Tullinge i stället för till Kina.

Ministern togs emot av kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) och introducerades för näringslivet och företagandet i kommunen.

Fyra Botkyrkaföretagare var på plats för att berätta om sina verksamheter. Två av dem representerade större företag, De Laval och sedeltillverkningsföretaget Crane AB.

Amrit Singh som är vd för Fikabox berättade om sin verksamhet som erbjuder prenumerationer på fika och snacks, företaget har tidigare prisades som Årets Nyföretag 2015 på Botkyrka Näringslivsgala.

Den orientaliska/libanesiska restaurangen och konditoriet Forno Emilio i Norsborg presenterades i sin tur av ägaren Emil Al Hayek.

Representanterna pratade sedan med Mikael Damberg om hur det är att driva företag i Botkyrka. Några av de punkter som lyftes var vikten av bra infrastruktur för besökare och personal, samt att det saknas möjligheter till boende och hotellövernattning för de som kommer hit och arbetar från andra städer eller länder.

Ministern är ute på en näringslivsturné och besöker flera olika kommuner inom Stockholm för att få insyn näringslivet och träffa de lokala företagarna.