Ministern invigde Järvaveckan: ”Det här är viktigare än någonsin”

Amanda Lind (MP) på Järvaveckan 2019.
Kultur- och demokratiministern Amanda Lind (MP) öppnade Järvaveckan 2019.
Årets upplaga av Järvaveckan är igång!
Under onsdagen förklarades Järvaveckan öppnad av Kultur- och demokratiministern Amanda Lind (MP).
Resten av veckan kommer att fyllas med politk, jobbsökande och samtal.

Grå himmel och prognoser om åskväder hängde över Järvaveckans första dag. Men invigningen av årets upplaga av Järvaveckan klarade sig från att regna bort och Amanda Lind kunde, inför 2 000 åskådare, förklara Järvaveckan invigd.

– Det är en stor ära att få vara inbjuden hit i dag. Vi lever i en tid där samtal mellan olika grupper är viktigare än någonsin, säger Amanda Lind (MP).

Hon passade också på att berömma Ahmed Abdirahman, grundaren av The global village och Järvaveckan.

– Järvaveckan är ett lysande exempel på vad ideella krafter kan åstadkomma. The global village har lyckats skapa en plattform som minskar avståndet mellan makthavare och medborgare, säger hon.

Amanda Lind (MP), Anna Körning Jerlmyr (M), Caroline berg och Benradette Meehan på Järvaveckan 2019.

Caroline Berg, Bernadette Meehan, Anna Körning Jerlmyr (M), och Amanda Lind (MP). Foto: Linus Lindgren.

Under invigningen talade också Anna Körning Jerlmyr (M) finansborgarråd, Caroline Berg ordförande i Axel Johnsson foundation, och Bernadette Meehan som arbetar för Obama foundation.

Enligt Ahmed Abdirahman var 2 000 personer på plats under Järvaveckans första timme. Två utav dem var Abdull Hassan och Abdullahi Aden, båda från Järva. De var imponerade av årets arrangemang.

– Jag var här för några år sedan. Då var det väldigt litet. Nu är det väldigt stort, alla man kan tänka sig är här och det är bara att gå fram och prata med dem. Det är fantastiskt, säger Abdull Hassan.

Abdull Hassan besökare på Järvaveckan 2019.

De båda vännerna studerar till vardags men var på plats på Järvaveckan för att söka jobb.

– Vi letar extrajobb här. Alla man kan tänka sig finns här och jag hoppas att vi får ett jobb som vi trivs med, säger Abdullahi Aden.

Järvaveckan börjar i dag, onsdag, och pågår fram till söndagen den 16 juni. Under veckan kommer bland annat riksdagspartiernas alla partiledare hålla tal, en uppsjö av seminarium kommer att hållas och 2 000 arbetstillfällen ska enligt arrangörerna finnas att söka på platsen.