ANNONS

Ministern spelade spel med barnen

11-åriga Hedvig Lindström visade en Mehmet Kaplan en isbjörnsgarderob som hon skapat i programmeringsspråket Scratch.
11-åriga Hedvig Lindström visade en Mehmet Kaplan en isbjörnsgarderob som hon skapat i programmeringsspråket Scratch.
Varje vecka lär sig ett 20-tal barn digitalt skapande i Kodcentrums kodstuga på skolan Vittra Brotorp. I går fick kodstugan besök av it-ministern Mehmet Kaplan (MP).
ANNONS

– Det är en bekräftelse på att vår verksamhet är relevant, säger Emelie Dahlström, som är generalsekreterare på den ideella föreningen Kodcentrum.

Föreningen startade förra året och drivs genom statliga medel, företagssamarbeten samt stiftelser och fonder.

Kodcentrum har tio kodstugor i Sverige. Varje torsdag kommer 20 barn i åldern 9–13 år till den på Vittraskolan i Brotorp. Det är en frivillig kurs och barnen får lära sig att programmera animationer, enklare spel och annat. Kursledarna är yrkesverksamma programmerare eller studenter.

I går torsdag besökte it-ministern Mehmet Kaplan undervisningen. Han tog del av barnens digitala skapelser och tävlade i spel som barnen konstruerat.

– Det var spännande att få ministerns perspektiv på vår verksamhet. Han följer it-frågorna på makronivå. Han ser i likhet med oss vikten av att barn från tidig ålder får lära sig grundläggande programmering eftersom det är en kompetens som behövs i en allt mer digitaliserad värld, säger Emelie Dahlström.

Kodcentrum håller även på med ett projekt som syftar till att stötta lärare som vill introducera programmering för barn i grundskolan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.