ANNONS

Ministern trygghetsvandrade i Jakobsberg

Helene Hellmark Knutsson säger att hon själv inte känner sig otrygg i Järfälla.
Helene Hellmark Knutsson säger att hon själv inte känner sig otrygg i Järfälla.
Järfällabon och ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, följde på fredagen med frivilligorganisationer och nattvandrade i Jakobsberg.
– Jag är själv tonårsmamma med två tonårsbarn så det känns viktigt att vara med ute, säger hon.
ANNONS

När representanter från socialdemokraterna och frivilliga på fredagen trygghetsvandrade i centrala Jakobsberg, fick de besök av en minister. Helene Hellmark Knutsson som förutom att vara minister för högre utbildning och forskning, också är Jakobsbergsbo, följde med under kvällen.

– De finns ju de fältassistenter och fritidsgårdar som gör det här, men det är också väldigt många frivilliga som är ute och går på helgerna för att skapa trygghet när många ungdomar är ute och rör på sig, säger Helene Hellmark Knutsson.

Promenaden ledde upp från Jakobsbergs centrum till Söderhöjden och därifrån tillbaka till Jakobsberg och pendeltågsstationen. Förutom socialdemokraterna i Järfälla var också Frivilliga resursgruppen och föräldragrupper ute och gick i mörkret.

– Det var rätt många, vilket känns bra. Det känns också bra när man har tonårsbarn som är ute och rör sig på kvällen att det är många vuxna som är ute och håller lite extra koll, säger Helene Hellmark Knutsson.

Hon menar att regeringen gör vad den kan för tryggheten genom att utbilda fler poliser och skjuta till mer resurser, och att kommunerna måste möta upp med fler ordningsvakter.

Tycker du själv att det känns otryggt i Järfälla om kvällarna?

– Nej, men jag har förståelse för att man kan känna det, och därför tycker jag det är viktigt att man satsar på fler poliser och ordningsvakter. Men det bygger också på att vanliga människor är ute och rör sig. Jag är också hundägare, så då är man ute och rör sig alla tider på dygnet, och det är klart att man känner sig tryggare när andra är ute och går.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.