Minneberg – Brommas nya Torekov?

Minneberg, Traneberg i Bromma i Västerort i Stockholms kommun.
En minut ner till stranden, sedan är du i vattnet. Mitt i:s reporter testar mäklarteorin.
Sparka av dig badtofflorna och badrocken och hoppa i vattnet. Precis som i…Torekov? När mäklare marknadsför en fyra i Minneberg görs det med en flirt till den exklusiva badorten.

Stockholm har kallats Nordens Venedig och Göteborg är sedan länge lilla London. Men Minneberg då, undrar du? Svaret är att det är Brommas nya Torekov. I alla fall av en mäklarannons att döma.

– Det är det som är tanken, att man ska få känna att man har lugnet och det havsnära boendet. Det är ganska idylliskt här. Inga bilar och man kan promenera i ett fint område, säger Gabriel Augustsson, mäklare på Le grand propriété.

Fem våningar upp på Svartviksslingan i Minneberg säljer han en fyrarummare med inglasad balkong och sjöutsikt.

Mäklarannons Svartviksslingan i Minneberg. Foto: Skärmdump.

Mäklarannons Svartviksslingan i Minneberg. Foto: Skärmdump.

Här står badgästerna i kö

Den som har sett TV4:as serie Solsidan har inte missat avsnittet där paret Fredde och Mickan hetsigt beger sig ner till Torekov i Skåne. Här är ett måste att vara för de rika, de kända och de som har koll.

Den lilla orten var tidigare ett fiskeläge men präglas nu av turism där Sveriges kändiselit trängs vid badbryggan för ett morgondopp om somrarna.

Torekov.

Torekov.

Och nu kan alltså även nyinflyttade Minnebergsbor få uppleva känslan av Torekov, i alla fall av mäklarannonsen att döma. Gabriel Augustsson säger att de flesta drar på smilbanden när de läser den och att formuleringen ska ses just som en rolig grej.

– Det är inte meningen att ändra områdets karaktär. Torekov är ju superexklusivt och Minneberg är ju inte utpräglat exkluderande. Visst kan det vara lite på gränsen och någon kanske till och med blir irriterad. Men man gör det man kan för att lyfta det som är unikt med bostaden, säger han.