Minnesstund hölls före ödesmatchen

Förra veckan hyllade hundratals fotbollssupportrar Väsbyprofilen Stefan ”Myggan” Isaksson med en minnesstund.

Stefan Isaksson var en känd idrottsprofil i Upplands Väsby. Som ung spelade han i Bollstanäs SK, där han senare blev tränare och ledare för både pojk- och flicklag.

Förra året misshandlades han så illa att han dog innan en fotbollsmatch mellan Helsingborg och Djurgården. Förra måndagens bortamatch var den första mellan lagen sedan dess.

Minnesstunden hölls vid Terrasstrapporna i Helsingborg där misshandeln inträffade.

– Vi gick dit tillsammans, vi var flera hundra Djurgårdssupportrar. Det lades ner blommor och halsdukar på platsen och vi höll en tyst minut. Några av Stefans vänner sa också några ord och vi sjöng hans favoritramsor. Det var värdigt och fint, säger Viktor Adolfsson, ordförande i Järnkaminerna.

Två banderoller prydde läktaren under matchen. På den ena hade det textats ”Alltid saknad aldrig glömd” och den andra löd ”Myggan, i kväll sjunger vi för dig”.

– Lagkaptenen var kvar sist på planen och sjöng en växelramsa, ”Stefan Myggans Järnkaminer” med publiken som svarade, säger Viktor Adolfsson.

Hur har stämningen under året varit?

– Det känns som att vi fått en viss distans och som att man värdesätter saker annorlunda. Jag ser mer den positiva kraften i saker nu, både i laget och i privatlivet. Det har också blivit en mycket större samhörighet mellan alla Djurgårdare.

Båda supporterklubbarna hade manat till lugn inför mötet som polisen betecknade som en högriskmatch.

Och matchen, som slutade 1–0 till Djurgården, förflöt lugnt.

Väsbys lägenheter har blivit 23 procent dyrare

Upplands Väsby Snittet på kvadratmeterpriserna i Storstockholm har nu sprängt 50 000-kronorsgränsen. I flera kommuner har bostadsrättspriserna stigit med över 20 procent det senaste året.

Upplands Väsby är ett av områdena där priserna ökat mest. Numera kostar snitt-kvadratmetern 30 049 kronor, vilket visar på en ökning med 23 procent de senaste tolv månaderna.

De siffrorna placerar kommunen på fjärde plats i länet när det gäller prisökningstakt.