Vallentuna kyrka hedrar offren

Under helgen har Vallentuna kyrka haft extra öppet för allmänheten.
Under helgen har Vallentuna kyrka haft extra öppet för allmänheten.
Kyrkoherde Åsa Enerbäck Barklund.
Kyrkoherde Åsa Enerbäck Barklund.
Vallentuna kyrka deltar idag i den landsomfattande tysta minuten vid 12. "Alla som vill är välkomna till oss", säger kyrkoherde Åsa Enerbäck Barklund.

Det blir så klart stillhet i en minut från kl 12.00 men efter det orgelmusik med en av Vallentuna kyrkas kantorer och möjlighet att tända ett ljus i kyrkans kor. Samling sker 11.55 i kyrkan.

– Detta förskräckliga påverkar vårt land men också oss som enskilda, säger kyrkoherde Åsa Enerbäck Barklund om terrordådet på Drottninggatan i centrala Stockholm i fredags eftermiddag som hittills skördat fyra dödsoffer.

”Vi finns här för stöd”

Under helgen har Vallentuna kyrka hållit extraöppet och enligt kyrkoherden har det varit lite fler människor än vanligt som besökt den. Under påsken har man vanligt program.

– Det kan ta ett tag att smälta en sådan här händelse. Vi har många mässor och andakter i påsk och så klart finns församlingens präster på plats för den som behöver stöd, säger Åsa Enerbäck Barklund.

I Stadshusparken i centrala Stockholm hålls en tyst minut vid 12 med representanter för det offentliga Sverige. På mitti.se kan du följa vad som händer där med liverapportering från våra utsända reportrar på plats.

LÄS MER: