Missade du veckans nyheter i Farsta?

Hökarängens gågata/Anders Hammar, fd boendestödjare
Gågatan i Hökarängen, med stråk för synskadade. Anders Hammar, före detta boendestödjare.
Missbrukare miste sina boendestödjare, obehöriga kunde höra samtal från socialtjänsten och klassiska gatstenar grävdes upp i Hökarängen. Här är nyheterna som lockade flesta läsare på Mitt i Farsta under veckan.

1. Gatstenar grävdes upp i k-märkta Hökarängen.

Hökarängen centrum stoltserar med en av Sveriges första gågator (kanske den första). Nu har delar av den klassiska gatstenen grävts bort och ersatts av platta stenhällar. Mitt i berättar om orsaken!

2. Missbrukare miste sina boendestödjare.

Socialtjänsten i Farsta har gjort sig av med boendestödjarna för missbruk. Kritiker menar att fler nu riskerar att bli vräkta och gå ner sig, men chefen försvarar beslutet.

3. Så många sexåringar fick sitt förstaval i söderort

Mitt i har listan över hur stor andel av stadens sexåringar som fick föräldraras förstaval till skola.  Läs om hur Farsta ligger till!

4 . Obehöriga kunde höra samtal till socialtjänsten

Personer som ringde Farsta socialtjänst under fyra dagar i februari riskerade att få sina röstmeddelanden avlyssnade av obehöriga.  Orsaken var en bugg hos Telia, som drabbade 35 av stadens förvaltningar och bolag.

5. Chans att kika in i Ågesta folkhögskola

Onsdag den 27 mars är det öppet hus i Ågesta folkhögskola, vid Magelungens strand. Alla är välkomna – både de som funderar på att söka in på en kurs och de som bara är nyfikna på verksamheten.