Missade du vårens hetaste nyheter i Botkyrka och Salem?

X
Fem av de mest lästa nyheterna sedan den 1 mars.
Föräldrastorm vid dagisstängningar, en poppis matfestival i Hallunda, efterlängtade butiksöppningar och inkräktare som störde hemfriden i Salem.
Alla var de nyheter som tillhörde de fem mest lästa i Botkyrka och Salem under våren.

Kön tycktes gå ända ner till Malmsjön i Vårsta när Coop öppnade i Tumba. Intresset var på topp både inför öppningen och på öppningen den 28 mars.

Protesterna lät inte vänta på sig när det kom ut att kommunen planerar att stänga flera förskolor i Botkyrka. I både Tullinge och Fittja reagerade många föräldrar kraftfullt.

Festivalen Meena Bazar hade inför året fest växt ur Fittjaskolan och flyttat till Hallunda Folkets hus. Även här blev det trångt. Arrangörena har lite att fundera på även inför nästa år. Festivalen lockar folk från hela Sverige och Norge.

Inbrotten är ett stort problem i både Botkyrka och Salem. I början av april hittade en Salembo en okänd person inne i huset.

Coop i Tullinge har stängt. Men Tullingeborna kan i alla fall glädjas åt ett nytt bageri i centrum. Här jobbar dessutom Storvretenbon Marcus Billing Söderberg som två gånger om tävlat om att bli årets bagare i Sverige.