Missade du veckans hetaste nyheter i Bromma?

våldtäkt på buss
En 60-årig busschaufför dömdes i veckan för att ha våldtagit en kvinnlig resenär.
Rånvåg i Alvik, hjältedåd i Abrahamsberg och bussvåldtäkt i västerort. Här är några av veckans mest uppmärksammade nyheter.

 

En SL-chaufför i 60-årsåldern döms till ett års fängelse för våldtäkt mot en kvinnlig passagerare på en nattbuss i västerort. Händelsen inträffade i mitten av december i fjol. Kvinnan steg tillsammans med flera andra resenärer på bussen vid Centralen. Av övervakningsbilder framgår att hon omgående somnade på sätet.

Kvinnan har i förhör beskrivit att hon vaknade av att föraren satt bredvid på sätet och utsatte henne för sexuella handlingar, trots att hon sa nej och försökte mota bort honom.

Anitha vill hylla de som hjälpte henne

Anita Schäfer i Riksby halkade på en isfläck utanför Ica i Abrahamsberg och fick hjälp av några pojkar att komma upp.

Anita Schäfer i Riksby halkade på en isfläck utanför Ica i Abrahamsberg och fick hjälp av några pojkar att komma upp.

Anitha Schäfer stukade foten kraftigt när hon halkade på en isgata i Abrahamsberg. Hon blev liggande på marken – tills tre unga killar kom till undsättning. Nu vill hon tacka dem.

–  De får ju ofta så mycket skäll, ungdomarna, och får aldrig höra att de gör något bra. Det är inte självklart att man får hjälp i dessa tider, så därför vill jag att det här ska komma fram. Vilka fantastiska ungdomar vi har!, säger hon. 

Rånvåg i Alvik – men folk bara går förbi

På bara några veckor har ett tiotal ungdomar rånats vid Alviks torg. Nyheten har chockat många då rånen skett samtidigt som det varit mycket folk i omlopp.

– Men ingen har brytt sig om att ingripa eller ens hjälpa de unga rånoffren att ringa polis. Det är skrämmande, säger polisens förundersökningsledare Joakim Nyquist.