Missade du veckans nyheter i Farsta?

Kvinna i 1950-talskök. Par kopplar av vid Farsta gård.
Kvinna gör fint i sitt 1950-talskök. Par kopplar av i Farsta strandpark, som nu ska rustas
Farsta strandpark rustas för miljoner, veganska semlor i Hökarängen, stort byggprojekt längs Magelungsvägen och försenat systemobolag. Här är nyheterna som fick mest läsning på Mitt i Farsta under veckan som gått.

1. Mångmiljonsatsning ska lyfta Farsta strandpark

I torsdags beslöt Farsta stadsdelsnämnd att rusta populära Farsta strandpark, för upp till 30 miljoner kronor. Mitt i berättade om den ambitiösa satsningen inför beslutet.

2. De experimenterade fram sin veganska semla

Hos Green Praline i Hökarängen kan man frossa i semlor, även om man är vegan och glutenallergiker. De två konditorerna experimenterade sig fram till en smarrig vegansk semla.

3. Tyck till om byggplaner vid Farsta strand

Sju nya flerbostadshus planeras längs Magelungsvägen och Ullerudsbacken, i Farsta strand. Går förslaget igenom blir förändringen stor för dem som bor i området, och nu finns chans att komma med synpunkter.

4. Systembolaget i Sköndal blir försenat

Hösten 2019 skulle Systembolaget öppna vid den nya handelsplatsen i Sköndal. Nu dröjer det till våren 2020, något många ville läsa om.

5. 1950-talskök berättar om Farsta historia

På torsdag den 14 mars föreläser historikern Karin Carlsson om 1950-talets kök och vad de berättar om sin tid – om ny teknik, om nya samhällsidéer, om relationer mellan könen i det framväxande, moderna Sverige. Mitt i intervjuade Karin Carlsson, som är en levande uppslagsbok när det gäller svenska kök under olika tider.